Každý jsme nahraditelný ...
vložil JKlen
IP: 89.176.77.96
Reaguje na:
Asi nad něčím se dá polemizovat, ale nad něčím by stálo přesto vše za hlubokou úklonu a to hodně hlubokou (já bohužel nemohu - už bych se asi nenarovnal). Někdy se řekne padesát let a není to jen mávnutí proutkem, někdy se řekne celý život a je to ještě málo. To asi pak s odstupem času lehce odezní a možná ne, přál bych si, aby neodeznělo nikdy ... Co lidí, to názorů, v průměru se někdy shodneme a zase pak je min. i třicet procent a více v protipólu - jako vždy u Čechů a i Švejků a zbývajících nerozhodnutých stejně stále stejný podíl a napořád už asi ...
Lehce stranou stojící a respektující od okolí můj pohyb v minimalismu do úrovně ploužáku obdivuji tanec stále a stejně včetně krásy do něj vložené od pětiletých, začínajících, dospívajících a zralých žen a můžů, kteří to pak někteří dotahují do dokonalosti neskutečné a stále vypovídající o tom, jak je to těžké, opravdu těžké, někdy až strašně bolící nejen fyzicky ale i na duši - přesto to ty desítky a až stovky ročně zkouší a zkouší a někdy se i povede do krásy neskutečné. Obdivoval jsem i já už před padesáti lety na bidýlku v Národním za pětikorunu a obdivuji stále i když i jen někdy i v obýváku ...
Klaním se a klanět budu (jak jsem výše naznačil), že tací lidé ještě jsou a určitě snad stále budou a budou přinášet svůj neskonalý um a pocit krásna tam, kde je to i v dnešní době potřeba ... A doufám, že nezůstane prázdné místo tam, kde to umělo své a asi těžko porovnatelné a asi to nejtěžší i v tom, že odcházet se někdy nemusí a někdy i nechce a odejít se někdy i nikdy vlastně nechce, neb se o tom ani neuvažuje a ani na to nepomyslí a stejně může nastat i situace, že se nikdo nenajde a tak to ještě třeba dva roky vydržím ...
Nechci ponoukat, ale i krajní řešení jsou krájitelná na desce vah - může to být 28 deka tance a nebo to necháme na rovných 30? Tak řekněte, jinak Vám to zabalím a může to být o dvě deka víc ... Zvažte, ale jinak moc děkuji a moc a přesto - klaním se stále ...
P.S.:
Už jsem jednou psal a na konec umístil - že je ještě čas ... Asi už není a ty konce těch různých zpráv ani moc nikdo ani už nenapíše, ani nečte, ani i pak nedočte, ani nechce číst a ani nechce někdy pochopit a pak už se nechce i vůbec nic - i to je řešení???
Hm, tanec to musí jen pochopit a asi i přežije - to mu přeji z celého srdce ale určitě ...
Protože ten kdo krásu vidí a i cítí je současně i mlád min. i na duši - i bez rentgenového snímku, bez CT či MR ... Zkuste se ho zeptat i třeba o půlnoci ... A ráno u snídaně bude stejně asi sdílnej s ohledem na to, že ví, že se mu to celé jen nezdálo ...
Kata Zagorski
Neprávem? Tak to som sa chvíľu snažila zistiť, či právem alebo neprávem, aj či bola právem alebo neprávem vrátená späť,…Padesátka tanečníků burcuje bratislavskou scénu v nové inscenaci Bolero