Re: Bez chyb, prosím!
vložil Josef Bartoš
IP: 90.170.151.24
Reaguje na: Bez chyb, prosím!
Milý Filipe, děkujeme za upozornění, chyby jsme ihned opravili. Mrzí nás to. Jak sám dobře víte, textům věnujeme značnou jazykovou péči, ale i tak se podobné věci mohou stát. Do budoucna si budeme dávat větší pozor, aby k podobným zámenám nedocházelo. Dobrý den, komentářům na internetových portálech se vyhýbám jako muzikálu, tento jev mě ale rozčiluje už dlouho: internetový magazín jako jsou Taneční aktuality má za úkol zveřejnit jeden dva články denně. Je opravdu tolik těžké publikovat je bez chyb? Ať už gramatických či faktických? Není to z mé strany útok ad hominem, koneckonců Taneční aktuality nabízí prostor k vyjádření i mně a paní autorku recenze navíc ani neznám; je to jen žádost o profesionální jazykovou péči. Tím spíš, že každý text prochází rukama několika lidí, autorem počínaje, editorem a korektorem konče. Tedy ke kapkám, kterými přetekl můj pohár trpělivosti: Tomáš se jmenuje Rychetský, nikoli Rychecký, Lucie se jmenuje Drábková, nikoli Drápkoví.
Petr K.
> Jenomže je tady druhá strana mince a tou jsou diváci, již, mohu-li se dopustit generalizace, bývají na oblastech spíše…Labutí jezero bez kontroverzí, otázek i inspirace