Vize tance pořádá sympozium zaměřené na inkluzivní taneční metody

Profesní oborová organizace Vize tance zve všechny zájemce na odborné sympozium s názvem Pohybem k vyšší odolnosti a wellbeingu společnosti, které se uskuteční 11. října v Praze v klubu Letka.

Vize tance pořádá sympozium zaměřené na inkluzivní taneční metody

Vize tance pořádá sympozium zaměřené na inkluzivní taneční metody

Sympozium je zaměřeno na budování a rozvíjení koncepční spolupráce členů Vize tance a dalších tanečních profesionálů a kulturních institucí se školami a speciálními školskými zařízeními v oblasti kreativního učení dětí a mládeže s cílem implementace inkluzivních tanečních a divadelních metod,” říká předsedkyně Vize tance Markéta Hrdlička Málková

Symposium Pohybem k vyšší odolnosti a wellbeingu společnosti je koncipováno jako minikonference rozdělené na 2 programové části: blok přednášek (představení projektů a aktivit, sdílení dobré praxe) a moderovanou debatu účastníků se zapojením dílčích ukázek praktických tanečních metod, které využívají umělci při práci se znevýhodněnými skupinami dětí a mládeže, ale také dospělými jedinci a seniory. Mezi hosty sympozia patří: 

Zden Brungot Svíteková a Lucie Štádlerová s představením aktivit spolku Ostružina pro neslyšící, dále lektorka Dance ability metody Jitka Mozorová, expertka na integraci dětí se zrakovým postižením prostřednictvím kreativního vzdělávání Petra Holá, tanečník a performer Jaro Viňarský a zástupci mezinárodního projektu Dance Well.

Skrze organizaci programu sympozia je dílčím cílem propojit nejen aktivní umělce věnující se tvorbě nebo aktivitám zahrnující inkluzi, ale také regionální zástupce provozující kulturní centra a regionální promotéry,” říká kurátorka programu sympozia Blanka Marková.

Sympozium se uskuteční v pátek 11. října v pražském klubu Letka. Vstupné na akci je zdarma. Pro registraci a bližší informace k programu sledujte webové stránky a facebookový profil Vize tance.

Vize tance vytváří prostředí pro propojení nezávislých profesionálů v oblasti tance, nonverbálního umění a nového cirkusu po celé České republice. Její síťování a spolupráce přispívají k posílení nezávislé taneční scény a rozvoji pohybového umění. Organizace aktivně vytváří zázemí pro své členy, spolupracuje s jinými platformami, podporuje oborovou advokacii a navazuje partnerství s kulturními a vzdělávacími institucemi.

Zdroj: Vize tance

Témata článku

Vize tance

Letka

MultižánrovéTanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: