Pražský komorní balet opět míří do Ankary na taneční festival SOLO Contemporary Dance

Pražský komorní balet se znovu vydává do zahraničí, aby reprezentoval české taneční umění. Na počátku září zamíří do Ankary, kde se již potřetí zúčastní Solo Contemporary Dance festivalu. Třídenní festival, který se řadí mezi významné události současného tance, přivítá špičkové umělce z celé Evropy a dalších částí světa.

Ennio Zappalà. Foto: Aleš Novák

Ennio Zappalà. Foto: Aleš Novák

Jedním z největších lákadel letošního ročníku bude premiéra sóla Masters of War, které vytvořil uznávaný choreograf Petr Zuska. Toto působivé dílo, inspirované hudbou Boba Dylana, zatančí talentovaný italský tanečník Ennio Zappalà, jeden z výrazných členů PKB. 

„Je pro nás obrovskou ctí být součástí festivalu SOLO Contemporary Dance. Premiéra díla Petra Zusky v tak významném mezinárodním kontextu je pro nás nejen příležitostí, ale i důkazem, že české taneční umění má světu co nabídnout," říká Ladislava Jandová, ředitelka Pražského komorního baletu.

Na festivalu se představí tanečníci z Itálie, Španělska, Portugalska, Jižní Koreje, Argentiny a samozřejmě i domácího Turecka. Tato různorodost umožňuje jedinečnou výměnu zkušeností a inspirace mezi umělci z různých kultur.

„Naši účast opět podpořila česká ambasáda v Ankaře, která nám pomáhá šířit českou kulturu za hranicemi. Tato spolupráce je pro nás klíčová nejen pro propagaci českého tance, ale i pro budování mezinárodních kulturních vztahů," dodává Jandová.

Solo Contemporary Dance festival v Ankaře patří k významným událostem v oblasti současného tance. Poskytuje platformu pro prezentaci inovativních choreografií a setkávání tanečníků z celého světa. Účast Pražského komorního baletu na této prestižní akci potvrzuje vysokou úroveň českého tanečního umění a zároveň přispívá k mezinárodnímu dialogu v této oblasti.

Zdroj: Pražský komorní balet

Témata článku

Ankara

Tanec

SOLO Contemporary Dance Festival

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: