Na festival Letopruhy míří to nejlepší ze současné tvorby pro děti. Z Islandu, Finska i České republiky

První prázdninovou sobotu, tedy 6. července, se volyňská plovárna promění v křižovatku divadla, nového cirkusu, hudby a kreativní zábavy pro děti. Rodinný festival Letopruhy již počtvrté nabídne pečlivě sestavený výběr z české i zahraniční tvorby pro malé i větší diváky. Vedle novocirkusových souborů z Islandu a Finska se děti i jejich dospělí můžou těšit na Geisslers Hofcomoedianten, Jihočeské divadlo, Loutky bez hranic nebo kapelu Zuby nehty. Chybět nebude piknik, koupání ani kreativní dílny.

Hringleikur. Zdroj: Eva Roškaňuková, Letopruhy

Hringleikur. Zdroj: Eva Roškaňuková, Letopruhy

„Mám velkou radost, že můžeme letos hostit hned dva zahraniční soubory. Prvním z nich je Hringleikur Circus Company, která přiveze poetické představení inspirované počasím Whatever the weather. Artisté v ní využívají novocirkusové disciplíny, které mnozí z diváků možná ještě nikdy neviděli, a jsem moc zvědavý, co na ně řeknou. Představení, které získalo prestižní islandskou divadelní cenu Gríman, máme v hledáčku už delší dobu a jsem rád, že se nám konečně podařilo termínově potkat,“ láká diváky Martin Roškaňuk, ředitel pořádající Kultury Volyně. „Druhým zahraničním souborem je finské duo Ira & Jere. V jejich hravém představení Pirie Poke vzduchem létají kroketové hole a dokonce i samotní hráči,” doplňuje. 

Mnohem dál než jen do hlubokého lesa zavede diváky Karkulka v podání jihočeského Malého divadla, s herci z Geisslers Hofcomoedianten se vydáme na loveckou štvanici na chůdách a do fascinujícího světa včel pronikneme díky interaktivní divadelní instalaci v režii Loutek bez hranic. Duo Mára a Bára (Marek Doubrava a Bára Mišíková) bude v odpoledních hodinách podávat Hudební svačinku a festival zakončí koncert kapely Zuby nehty. 

Vedle hlavního programu festival nabídne DaDa střelnici s možností vystřelit si třeba hlavou od barbíny, Centrum současného umění DOX přiveze výtvarnou dílnu Kafe s Kafkou, písecká Sladovna zasvětí malé i velké do tajů animace nebo kreativního využití zdánlivě nepotřebných materiálů a odpočinout si můžete v relaxační zóně Knihovny Volyně. 

Zdroj: Eva Roškaňuková, Letopruhy

Témata článku

Volyně

MultižánrovéNový cirkus

Festival Letopruhy

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: