Das Filmfest uvede v Praze a Brně dokument Dancing Pina

Festival německy mluvených filmů Das Filmfest nabídne od středy 16. října do neděle 20. října v pražských kinech Lucerna a Edison Filmhub výběr nejaktuálnějších oceňovaných hraných i dokumentárních filmů z Německa, Rakouska a Švýcarska. Mimo jiné uvede v neděli 20. října v Praze a ve čtvrtek 24. října v Brně dokument Dancing Pina, který je oslavou umění choreografky Piny Bausch a lidí, kteří se dodnes k jejímu odkazu hlásí.

Das Filmfest uvede v Praze a Brně dokument Dancing Pina

Das Filmfest uvede v Praze a Brně dokument Dancing Pina

Díky nadaci Piny Bausch mladá generace tanečníků znovu objevuje její choreografie a taneční postupy. Pod vedením jejích bývalých tanečníků baletní soubor Semperoper v Drážďanech zkouší Pininu taneční adaptaci opery Ifigenie na Tauridě Christopha Willibalda Glucka a tanečníci z celé Afriky zkoušejí její choreografii Le Sacre du Printemps (Svěcení jara) Igora Stravinského v École des Sables v Senegalu. Zatímco tanečníci ze oblasti street dance, klasického tance a tradičních i současných afrických tanců mění Pinino dílo, Pininy choreografie mění tanečníky. Film vizualizuje univerzální sílu tanečního umění a skládá hold jedné z nejvlivnějších osobností světového tance.

18. ročník festivalu bude dále pokračovat od 22. do 26. října v brněnském kině Art a od 1. do 5. listopadu v nově zrekonstruovaném sále Central Městského muzea v Olomouci. Všechny filmy budou uvedeny v původním znění s českými a anglickými titulky. 

Kompletní program je k dispozici na webových stránkách www.dasfilmfest.cz.

Zdroj: Silvie Marková, divadlo.cz

Témata článku

Dancing PinaPina Bauschtaneční dokument

Tanec

Das Filmfest

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: