Taneční film HOST oceněn na Open World Toronto Film Festival

9. ročník festivalu Open World Toronto Film Festival ocenil cenou za nejlepší experimentální film tanečně-experimentální snímek HOST choreografky a filmařky Reginy Hofmanové. Festival, který probíhal od 28. do 30. června, se zaměřuje na globální filmovou tvorbu v několika kategoriích. Jeho výsadou je inkluzivita širokého spektra zohledňující i jiné umělecké obory včetně tance. „Takovéto ocenění je pro mne opravdu ctí, zvláště v tak kvalitní mezinárodní konkurenci,“ říká Hofmanová.

Taneční film HOST oceněn na Open World Toronto Film Festival

Taneční film HOST oceněn na Open World Toronto Film Festival

Tanečně-experimentální snímek plný absurdních situací se surrealistickými prvky vykresluje, co se stane, když si host a hostitel vymění své role. Využívá kulturních a sociálních rozdílů v odlišném zázemí hlavních postav.

HOST byl v listopadu loňského roku oceněn i zvláštní cenou poroty na Mezinárodním filmovém festivalu v Haagu. Na Sherman Oaks Film Festival v Los Angeles (2022) získal cenu za nejlepší snímek v kategorii Nejlepší taneční film a cenu publika. Na festivalu Crossing the Screen v britském Eastbourne získal ocenění Nejlepší inovativní film festivalu 2023. Zároveň byl součástí několika přehlídek renomovaných festivalů tanečních filmů jako např. Sans Souci Festival of Dance Cinema, Utah Dance Film Festival a dalších.

Zdroj: Tisková zpráva, Regina Hofmanová

Témata článku

HOSTRegina Hofmanovátaneční film

Tanec

Open World Toronto Film Festival

REGI

vložil MIRCOU

IP: 77.240.104.41
Reaguje na:
BRAVO, BRAVO AND BRAVO AGAIN ...
+1 0 ! Odpovědět

Zobrazit další komentáře 1

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: