Royal Ballet Fehérvár uvede taneční divadlo Fantomová bolest

V neděli 22. září se na jevišti Divadla na Vinohradech uskuteční hostování maďarského souboru Royal Ballet Fehérvár. Ve spolupráci s Mezinárodním centrem tance zde uvede českou premiéru inscenace tanečního divadla Fantomová bolest. Toto dílo, pod nímž jsou podepsáni skladatel Tibor Kocsák, libretista László L. Simon a maďarský choreograf Attila Egerházi, se zabývá hlubokými tématy ztráty a bolesti na pozadí dramatických historických událostí.

Royal Ballet Fehérvár uvede taneční divadlo Fantomová bolest

Royal Ballet Fehérvár uvede taneční divadlo Fantomová bolest

Attila Egerházi a jeho mezinárodní soubor přivážejí taneční divadlo o síle lásky a nepřízni osudu. Dva milenecké – později manželské páry a jejich rodiny čelí válečné době a ztrátě vlasti.

Představení klade zásadní otázky: Může nás zranit něco, co už neexistuje? Jak dlouho dokážeme nést bolest ze ztráty domova, rodiny či vlasti? Může se člověk stát cizincem ve vlastní zemi? Příběh začíná v období před první světovou válkou a sleduje osudy dvou mladých mužů, kteří se potkají na kadetní škole. Oba mladíci se nejprve spřátelí, ale brzy jejich vztah nabere nový rozměr. Každý se totiž zamiluje do sestry svého kamaráda a později si ji vezme za ženu. Idylu rodinného štěstí však přeruší válka, která je zavede na východní frontu, kde mladíci bojují vedle sebe. Toto setkání způsobí v jejich společném příběhu fatální zvrat.

Trailer zde.

Zdroj: Johana Mravcová

Témata článku

Attila EgerháziFantomová bolest

Royal Ballet Fehérvár

Divadlo na Vinohradech

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: