Divadelní site–specific festival Jižní Svéráz zve návštěvníky do zámecké zahrady i na bývalou poštu

Nový divadelní site-specific festival Jižní Svéráz umožní vstoupit do světa expresionistického malíře Egona Schieleho nebo nahlédnout pod ruce píšícího génia Franze Kafky.

Egon Schiele - Autoportrét (Jana Pelcová). Foto Pavel Hejný.

Egon Schiele - Autoportrét (Jana Pelcová). Foto Pavel Hejný.

Na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově předvede baletní soubor Jihočeského divadla nadžánrové představení Egon Schiele – Autoportrét a téměř současně se v budově bývalé pošty v Nádražní ulici v Českých Budějovicích odehraje nový site-specific projekt Divadla Continuo s názvem Zatím, do té doby, navždy.

Ústředním tématem tanečně výtvarné inscenace Egon Schiele – Autoportrét je tvorba a život expresionistického génia Egona Schieleho. „Rozhodně musím začít výjimečnou choreografií Jana Kodeta a souborem všech tanečníků, kterým moderní tanec padne jako ulitý. Atmosférou místa, kde Schiele nalezl svůj výtvarný jazyk. Ta inscenace má svou magickou atmosféru, která vtahuje. I díky mimořádným kostýmům, scénografii a hudbě,“ komentuje za režisérské duo Lukáš Trpišovský. Na inscenaci se dále podíleli Petr Kaláb (hudba), Martin Chocholoušek (scénografie), Karel Šimek (světelný design) a Simona Rybáková (kostýmy).

Zatím, do té doby navždy je unikátní projekt Divadla Continuo, kterému scénář napsal částečně prostor, ve kterém se odehrává. Projekt, který promění budovu bývalé pošty v Českých Budějovicích na prvních deset srpnových dní na divadlo, do kterého tvůrci pozvou diváky, aby ve zcela netradičním divadelním formátu zažili večer plný překvapení, nečekaných setkání, výtvarné a divadelní poezie. Budovou léta procházely osudy stovek a tisíců lidí, které jsou zapsané do slov, vět a dopisů. V rámci projektu se divák stane přímým svědkem kroniky každodennosti inspirované fragmenty korespondence lidí úplně neznámých, ale i osobností jako Franz Kafka nebo Václav Havel. 

Při koupi vstupenky na Zatím, do té doby, navždy dostanou návštěvníci email s unikátním kódem s 50% slevou na Otáčivé hlediště na inscenaci Egon Schiele - Autoportrét. Akce probíhá na pokladně Jihočeského divadla i při zakoupení online. Vztahuje se i na diváky, kteří vstupenku na Divadlo Continuo již zakoupili.

Více na www.jiznisveraz.cz

Zdroj: Jihočeské divadlo

Témata článku

Egon Schiele – Autoportrét

Balet Jihočeského divadlaDivadlo Continuo

Multižánrové

Jižní Svéráz

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: